BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 11, 2010

cucuk sane.. cucuk sini...

------------------------------
Adik::: yeay.... nak jalan... yeay.. nak jalan...

Abang::: ciki.. ko tgk adik.. dye x tau agaknye kite ni nak kene baksin..

Ciki::: wei ab.. ukan baksin la... VACCINE.. cube cakap BI kett.. ni nak cakap BM lak.. i x faham tau.. lalalala

Abang::: ala... kalau da org melayu tu.. cakap je la BM... cakap BI kalau takat nak tunjuk terer je x payah la...berlambak lagi org yg leh speaking kt luar tu tapi x menunjuk2...

Ciki::: eh pasal lak ciki yg kene nie...

Adik::: i sound stupid when i speak in malay... lalalalala

Abang::: Adik ni nak kene nie... Bahasa Melayu kan kebanggaan kite dik.. ingat. ko bukan kt LONDON... hahhahaha...

Mummy::: ape kes anak2 aku ni merepek nie.. ni mesti terpengaruh dengan gosip aku nie.. aduuhaiii...

-----------------------------------------

1st tyme bawak anak2 g vaccine...
lalalalala...
makanya....
jam 2.45 je aku pun lincah la punch kad n zupppppp....
x pai 10 minit aku da pai umah...
solat jap..n terus masukkan ciki dlm carrier...
nak bawak 3 hekor sekali.. makkkk aiiii...
x larat eden....

hehehe...
maka tepat jam 3.30 selamat sehekor di vaksin..
aku pun lincah la balik semula nak amik lagi 2 hekor..
aduyaii..
anak2...
si ciki mmg x byk kerenah..
tapi aku dpt berita yg mengejutkan aku..
upenye si ciki yg ku anggap betina tu JANTAN..
nasib baik aku sedar cepat..
lau x ade lembut anak aku tu...
hehehe

balik amik 2 hekor agy..
bersemangat nak amik pic kene injection..
kunun2 nak upload la..
chet...
phone mati lak...
kureng se kureng kureng nyew....

maka..
hari ini..
pada tanggal 11 Januari 2010..
anak2 bujang mummy n anak dare mummy da siap menjalani vaksin kali pertama...
next date wif da DR Peter is on 11 February 2010 4 da 2nd vaccine..






lega rasa dpt bwk dak2 ni g vaksin..
even xad gaji lagi tp aku cekal kan hati gak..
korek2 la mane ade wet...
kesihatan diorang penting..
they are everything to me..
i took them and dis is my responsibility to take care of them...
mummy loves all of u...

8 comments:

CikLola said...

akak neh bab wat drama..lola tabik laa..hebat2..ngeh3..kene brape kak vaksin

Ekien Ashikin said...

40 lola.. free dewormed n diskaun frontline.. sume sekali 150.. hehehe
tu la.. dulu nak jd pelakon.. tapi x lepas lak.. ketinggian kureng..

Qisha said...

amboi nak jadi pelakon pun pakai ketinggian gak eh..40 mahal gak tu..tapi untuk anak2 bulus apepun sanggup kan

Papa meow said...

bagus mama dia...sangup berhabis untuk anak2, respect mama dia.

Misz Pinkie Winkie said...

syukurlah si comel dah vaksin.
kesihatan itu sangat penting.
hehheh.

anjut said...

owh, abis la dicucuk satu badan kucing tu. haha!

keen said...

mmm...kebetulan..nama kita sama, kerja kita sama, suka kucen pun sama, dan baru bawa kucen 3 ekor g vaksin pun sama...kebetulan atau suratan..okay ekien akak dah follow u.

ashykyn said...

Owhh...nak jadi pelakon?..no wonder...