BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 15, 2010

short update...





Marley n me..
aku dah berpuluh kali tgk citer tu..
tp berpuluh kali gak la aku nanges...

huhu..
sape belum tgk.. g cpt2 bukak smv.. kdg2 ade..
xpun g carik dvd..

citer tu simple je..
ttg life seekor anjing yg dibela dari kecil pai dia mati..
but last quote from the owner tu yg wat aku sebak sgt..
try tgkk.. sape yg x nanges.. huhu agy2 last2 part mase marley nak mati..

anak2 bulus..
yup..
diorang x kisah kita kaye ke miskin ke..
ade rumah besar ke x ke..
die ttp memeoow2 kt kite..
ttp carik pipi kite utk die tdo...

abg, adik n ciki..
diorang x kisah aku sedih ke,marah ke..
diorang ttp ade same2..
yg jadik sayu klu aku mengongoi nanges.. (almaklumlah gembeng..)
adik mcm faham je.. cepat2 dia baring atas bdn..
ciki lak cepat2 duduk sebelah kepale.. abang berguling2 minta perhatian..

ya Allah..
besarnya kekuasaan Mu
setakat hari ini Allah permudahkan rezeki mereka..
Alhamdulillah...
dan semoga aku akan terus diberi kekuatan untuk menjaga mereka selagi hayat ada..

Ciki..
Adik..
Abang..
kamu tau ape yg mummy rase..
kamu tahu sayang mummy pada kamu...
selamanya...
mummy ttp syang kamu..

cume jgn nakal2 sgt ye...

"A cat has no use for fancy cars or big homes or designer clothes. Status symbol means nothing to him. A waterlogged stick will do just fine. A cat judges others not by their color or creed or class but by who they are inside. A cat doesn't care if you are rich or poor, educated or illiterate, clever or dull. Give him your heart and he will give you his. It was really quite simple, and yet we humans, so much wiser and more sophisticated, have always had trouble figuring out what really counts and what does not. As I wrote that farewell column to m anak bulus., I realized it was all right there in front of us, if only we opened our eyes. Sometimes it took a cat with bad breath, worse manners, and pure intentions to help us see."

aku ubah suai dari John grogen.. sorry bro...

3 comments:

meowwmania said...

owh nak kena carik citer nih, tp pas tgk nnti mesti sedey kan pastu cecepat g pelok tucin sendiri hehe

encik azuwan said...

ko try tgk hachiko.tu lagi super sedih.

CikBulat said...

soalan serius : taknak beri adoption pada saya? hehehe .

mencari anak kucing :(